Tonnie

 

Relaxed

Tonnie kwam bij mij toen hij al flink op leeftijd was. Een lieve, eigenwijze maar schuchtere kater met 1 overgebleven tand en een dikke hangbuik. Nog nooit echt naar buiten geweest dus dat was een flink avontuur hier op de boerderij. Eenmaal buiten wilde hij eigenlijk zelden meer naar binnen. Behalve voor een lekker hapje of een fijne knuffel (en om met zijn rug tegen mij of de verwarming aan te liggen in de winter).

Ik weet zeker dat hij het reuze naar zijn zin heeft gehad hier. Soms was ik hem kwijt en vond hem dan lekker in de zon liggend met zijn ogen dicht.  Achter de paardenstal, of in de droge sloot. Of zag ik hem ineens voorbij wandelen als ik naar buiten keek. Op zoek naar vette spinnen in het gras. Muizen waren out of Tonnie’s league, veel te snel voor hem met die buik en onhandig eten met 1 tand.

Tonnie was grappig en vooral heel lief en rustig. Eind 2014 heb ik hem moeten laten inslapen. Hij is bijna 18 jaar geworden. Ik mis hem nog iedere dag.

Ik begon over hem te tekenen nadat ik al een paar weken rijmnamen tegen hem aan het roepen was. Nu zijn er al meer dan 100 tekeningen en heeft Tonnie heeft een eigen webshop: tonnieshop.nl , waar je alle tekeningen als kaarten en kalenders kunt bestellen!

Tonnie-Taart

Tonnie-Taart

 

Tonnie Rules!

En zo maak ik een Tonnie

 

Tonnie Ponnie

Tonnie Ponnie

 

 

 

 

 

Comments are closed